Acțiune de plantare a brazilor într-un parc din Capitală

  • 17 Decembrie 2019 08:19
Acțiune de plantare a brazilor într-un parc din Capitală

Un grup de peste o sută de copii de toate etniile din regiunile țării, care sunt parte a corului „La La Play Voices”, proiect de incluziune socială prin muzică, au plantat ieri 30 de brazi pentru a contribui la reducerea amprentei de carbon. Acțiunea s-a desfășurat în parcul Dendrarium din capitală și a avut ca scop celebrarea aniversării a 30-a a Convenției cu privire la Drepturile Copilului, transmite IPN.

Participarea copiilor la rezolvarea problemelor care îi afectează este unul din drepturile lor fundamentale, a spus la eveniment Desiree Jongsma, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova. În opinia sa, copiii din corul incluziv sunt cei care vor da un exemplu și adulților din comunitățile lor, devenind tineri ambasadori ai unui stil de viață prietenos climei și mediului. „Vrem să vă ascultăm cântând, dar și să vă auzim opiniile. Vocile voastre contează”, a spus Desiree Jongsma.

„Felicitări pentru o inițiativă atât de frumoasă împreună cu eroii de La La Play Voices. Considerăm că acest eveniment de plantare de copaci este unul dintre modurile cu adevărat tangibile de a contribui la maximum în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice în Moldova”, a declarat Anna Lyberg, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova.

Costurile acțiunii de plantare a brazilor au fost acoperite din vânzările biletelor la un concert susținut de către copiii corului de incluziune La La Play Voices.

Potrivit datelor UNICEF Moldova, aproape două miliarde de copii trăiesc în zonele în care nivelul poluării aerului depășește standardele stabilite de Organizația Mondială a Sănătății, care îi determină să respire aer toxic și le pune în pericol sănătatea. În fiecare an, peste jumătate de milion de copii sub vârsta de 5 ani mor din cauze legate de poluarea aerului.

UNICEF precizează că seceta, inundațiile, înghețurile și furtunile sunt frecvente și în Republica Moldova în ultimii ani, iar ninsorile din aprilie 2017 au demonstrat încă odată cât de vulnerabilă este Republica Moldova la schimbările climatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11
Nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:0,72 m/s
Fri
12
Sat
8
Sun
9
Mon
10
Tue
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău