Acțiune de amploare într-un stat american: Registrul Auto a suspendat peste 2.400 de permise de conducere

  • 16 August 2019 19:50
Acțiune de amploare într-un stat american: Registrul Auto a suspendat peste 2.400 de permise de conducere

Registrul Auto din Massachusetts va suspenda 869 de permise de conducere șoferilor locali, ajungând la un număr de 2.400. Autoritatea are de gestionat 45.000 de cazuri de încălcarea a legii auto de către șoferi nerezidenți, după ce un șofer nesancționat a mai produs un accident soldat cu 7 morți, scrie Mediafax.ro

Massachusetts a înregistrat 45.000 de condamnări și suspendări auto percepute șoferilor din afara statului începând cu martie 2018. Registrul a funcționat ani de zile fără un sistem de alertare a încălcărilor auto întreprinse local de șoferii rezidenți ai altor state, scrie The Boston Globe.

Situația a răbufnit după ce un șofer de camion de 23 de ani, al cărui permis ar fi trebuit suspendat în Massachusetts, a provocat un alt accident în luna iunie, după ce s-a ciocnit cu un grup de motocicliști în New Hampshire, ucigând 7 dintre aceștia. În acesta caz și în sute de alte cazuri, Registrul Auto a eșuat în a avertiza statele de proveniență ale șoferilor implicați.

Jamey Tesler, registrul interimar, a mai dezvăluit că peste 2.400 de șoferi din Massachusetts au permisele suspendate retroactiv după ce au încălcat legislația auto în afara statului. Numărul permiselor de conducere suspendate este în continuă creștere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău