Actele de identitate vor fi modificate. Buletinul va fi înlocuit de un alt tip de document

  • 05 Martie 12:17
Actele de identitate vor fi modificate. Buletinul va fi înlocuit de un alt tip de document

Actele de identitate vor fi modificate. Buletinul de identitate va fi înlocuit de un alt tip de document, și anume - cartea de identitate. Proiectul prin care se propun noile modificări va fi examinat în ședința Guvernului din 6 martie.

Buletine de identitate aflate actualmente în circulație se vor considera valabile potrivit termenului de valabilitate, dacă nu vor interveni situații în care potrivit prevederilor legale vor deveni nevalabile și în schimbul lor se va elibera cartea de identitate sau, după caz, cartea de identitate provizorie, scrie Bizlaw.

Titularul cărții de identitate se va putea identifica în baza acesteia atât pe teritoriu țării, cât și în statele în care va putea călători în baza acordurilor internaționale. În prezent, cetățenii Republicii Moldova au posibilitatea de a călători în baza buletinului de identitate în Ucraina și Turcia. Odată cu punerea în circulație a cărții de identitate care va corespunde rigorilor standardelor minime de securitate și în care vor fi integrate datele biometrice va fi posibilă extinderea listei statelor în care cetățenii Republicii Moldova vor putea beneficia de dreptul la libera circulație în baza acestui act de identitate.

Cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să dețină cartea de identitate de la vârsta de 14 ani, dar nu de la 16 ani cum prevede legea actualmente.

Amendamentele din proiectul de lege vor intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2025.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,06 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău