Acte românești falsificate, camuflate în încălțăminte

  • 19 Noiembrie 2022 13:45
Acte românești falsificate, camuflate în încălțăminte

Un tânăr din Șoldănești a încercat să treacă frontiera cu două documente românești falsificate, ascunse în încălțăminte. Fapta sa a fost demascată de către polițiștii de frontieră din PTF Leușeni.

Potrivit poliției de frontieră în amiaza zilei de 18 noiembrie 2022, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un autobuz de rută „Moldova-Germania” printre pasagerii căruia a fost identificat conaționalul de 20 de ani. Ca urmare a controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări amănunțite, au fost depistate, camuflate în adidași, două cărți de identitate românești. Unul din documente ar fi fost eliberat pe numele său, iar al doilea - pe numele unei persoane străine.

În cadrul cercetării acestora cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat că ambele conțin indici de falsificare.

Din declarații s-a aflat că tânărul a obținut cărțile de identitate la Chișinău, printr-un intermediar căruia i-a achitat pentru fiecare document - 150 EUR. 

Cercetările pe caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale. Ambele documente au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei judiciare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău