Acordul privind participarea Republicii Moldova la Mecanismul de Protecție Civilă al UE, aprobat de Executivul de la Chișinău

  • 01 Noiembrie 2023 15:25
Acordul privind participarea Republicii Moldova la Mecanismul de Protecție Civilă al UE, aprobat de Executivul de la Chișinău

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la ratificarea Acordului între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Mecanismul de Protecție Civilă al UE, relatează serviciul de presă al Guvernului, citat de Radio Chișinău.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că Misiunea va contribui la consolidarea rezilienței sectorului de securitate al Moldovei în domeniul gestionării crizelor și amenințărilor hibride. Consecvent, se urmărește perfecționarea domeniului securității cibernetice și contracararea acțiunilor de manipulare a informațiilor și a ingerințelor străine. 

Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene este cea mai puternică rețea internațională de cooperare în domeniul prevenirii, pregătirii și răspunsului la dezastre și gestionarea crizelor. 

Acordul între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene a fost semnat la Chișinău, la 29 septembrie curent.

Prin Mecanismul de protecție civilă, Uniunea Europeană oferă un cadru de coordonare și cooperare ca răspuns la pericolele naturale și dezastrele provocate de om, punând laolaltă capacitățile de răspuns ale statelor membre UE și ale altor state participante.

Mecanismul permite Comisiei Europene să coordoneze răspunsul oferit, optimizând resursele din fiecare țară. Mai mult, mecanismul contribuie și la coordonarea activităților derulate de autoritățile naționale pentru pregătirea și prevenirea dezastrelor și facilitează schimbul de bune practic

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău