Acordul cu UE, care va fi semnat la 27 iunie, ar putea fi pus în aplicare de la 1 octombrie

  • 11 Iunie 2014 08:30
Acordul cu UE, care va fi semnat la 27 iunie, ar putea fi pus în aplicare de la 1 octombrie

Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană care va fi semnat la 27 iunie ar putea fi pus provizoriu în aplicare de la 1 octombrie, a declarat astăzi premierul Iurie Leancă în cadrul forumului „Vienna Economic Talks Chișinău 2014”.

Atât premierul, cât și reprezentanții Viena Economic Forum au menționat necesitatea sporirii investițiilor străine în economia moldovenească pentru dezvoltarea țării. 

Vienna Economic Talks se desfășoară în cadrul evenimentului„Moldova Business Week”, la care joi va participa și președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. Desfășurarea acestui eveniment la Chișinău demonstrează că Republica Moldova a început să prezinte importanță pentru Europa dar, totuși, este nevoie de o atenție mai mare din partea Europei asupra Republicii Moldova, a declarat președintele Vienna Economic Forum, Erhard Busek.

”Fostele state sovietice se confruntă cu probleme peste care trebuie să treacă și a fost destul de dificil să deschidem o șansă pentru Moldova ca să fie o parte a evenimentelor, conferințelor, forumurilor organizate de Europa”, a declarat Erhard Busek .

Premierul Iurie Leancă a confirmat că Republica Moldova se confruntă cu multe provocări, în special corupția și necesitatea reformei justiției, dar în aceleași timp, a arătat că în ultimul timp au fost înregistrate progrese reale, iar semnarea Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană deschide noi oportunități. Totodată, Iurie Leancă a declarat că țara noastră are nevoie și continuare de sprijin din exterior

”Ceea ce avem noi nevoie cel mai mult este sprijin bugetar,asistență tehnică, investiții pentru că numai astfel vom face Moldova o țară durabilă și vom soluționa una din cele mai grave probleme – cea a migrației”, a declarat Iurie Leancă 

La forumul care se va desfășura pe parcursul a trei zile participă aproximativ 300 de invitați din 18 state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău