Acordul cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din R. Moldova în anumite sectoare din Israel va fi prelungit cu 5 ani

  • 01 Noiembrie 2023 11:13
Acordul cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din R. Moldova în anumite sectoare din Israel va fi prelungit cu 5 ani

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 1 noiembrie, inițierea negocierilor asupra proiectului unui acord prin care va fi extinsă durata Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel, semnat la Ierusalim, pe 16 octombrie 2012. Astfel, termenul de valabilitate al documentului va fi prelungit cu 5 ani, acesta rămânând în vigoare până pe 5 ianuarie 2029, transmite Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Scopul tratatului este de a promova angajarea legală și de a asigura respectarea drepturilor cetățenilor Republicii Moldova care activează pe teritoriul Statului Israel, în prezent fiind implementat Protocolul A în domeniul construcțiilor. Totodată, acordul contribuie la combaterea traficului de ființe umane, a migrației ilegale și a practicilor de recrutare nedocumentată și ilegală a forței de muncă.

Până în prezent, grație acestei înțelegeri dintre state, au fost organizate 27 de etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, peste 17000 de lucrători moldoveni fiind angajați în baza contractelor individuale de muncă. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău