Acord istoric între federațiile de fotbal din România și Rep. Moldova

  • 07 August 2019 12:30
Acord istoric între federațiile de fotbal din România și Rep. Moldova

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a semnat un acord de parteneriat cu Federația Română de Fotbal (FRF), iar una dintre primele acțiuni comune va fi invitarea observatorilor de arbitri români la meciurile din Divizia Națională.

Acordul presupune un schimb permanent de informații și bune practici, precum și acțiuni concrete, care vor asigura dezvoltarea sustenabilă a fotbalului pe ambele maluri ale Prutului, conform comunicatului de presă difuzat de site-ul FMF. 

În baza acordului, federațiile din cele două țări urmează să organizeze meciuri amicale dintre selecționatele de juniori și tineret. În cadrul parteneriatului vor avea loc sesiuni de instruire a arbitrilor, antrenorilor și managerilor fotbalistici, pentru a asigura un nivel competitiv de pregătire a acestora.

Este preconizată o colaborare mai strânsă și schimbul de experiență în vederea pregătirii echipelor de fotbal feminin, precum și acțiuni de promovare a acestuia în scopul implementării strategiei UEFA de transformare a fotbalului feminin în cel mai popular joc de echipă pentru femei, se mai arată în comunicat.

Una dintre activitățile comune imediate este invitarea observatorilor de arbitri români la meciurile din Divizia Națională, pentru a asigura acordarea imparțială a calificativelor de evaluare a arbitrajului. 

Documentul a fost semnat, marți, 6 august, la București de către președinții celor două foruri fotbalistice, Leonid Oleinicenco (FMF) și Răzvan Burleanu (FRF).

Sursa: FMF 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău