Acord de înfrățire între municipiul Iași și Raionul Călărași din Republica Moldova

  • 27 Martie 14:59
Acord de înfrățire între municipiul Iași și Raionul Călărași din Republica Moldova

Un acord de înfrățire între municipiul Iași și Raionul Călărași din Republica Moldova a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței Consiliului Local Iași, în contextul aniversării Unirii Basarabiei cu România, scrie Agerpres.

„Vrem să punctăm cât se poate de corect acest moment istoric pentru România, unirea Basarabiei cu România. Vrem să atragem atenția că România știe să își cinstească momentele istorice, iar pe de altă parte vrem să atragem un semnal de alarmă împotriva agresiunii Rusiei față de Ucraina, cât și a faptului că încă mai sunt regiuni cu locuitori români desprinse din trupul țării noastre milenare. Pe de altă parte, se semnează acordul de înfrățire cu Raionul Călărași. Avem mai multe înfrățiri cu localități din Republica Moldova. Aș aminti, printre altele, capitala Republicii, Chișinău, orașul Bălți, orașul Cahul, dar și cu un raion, raionul Călărași care este în proximitatea orașului Chișinău și în felul acesta vrem de asemenea să punctăm momentul festiv a celor 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România', a declarat primarul de Iași, Mihai Chirica.

La eveniment a fost prezent și consulul onorific al Chișinăului la Iași, Ioan Coșer. Într-o declarație de presă, oficialul a subliniat importanța înfrățirii Iașiului cu Raionul Călărași pentru integrarea Moldovei în Uniunea Europeană.

„Momentul înfrățirii Raionului Călărași cu municipiul Iași nu putea fi o ocazie mai bună decât această zi de 27 martie. Este un moment istoric care în egală măsură ne obligă să ne amintim de înaintașii noștri care s-au sacrificat, și totodată ne responsabilizează pentru obiectivele pe care le avem. Republica Moldova a declarat foarte clar, obiectivul este integrarea în UE, iar pentru asta avem foarte mult de muncă pe domeniul economic, pe infrastructură, social. Acest acord înseamnă o bază juridică solidă între Iași și Călărași pentru a lucra împreună pentru a accesa fonduri europene, pentru a face viața oamenilor mai bună', a declarat consulul onorific al Republicii Moldova la Iași.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău