Acord de încetare a focului în regiunea separatistă Lugansk din 5 decembrie

  • 02 Decembrie 2014 16:17
Acord de încetare a focului în regiunea separatistă Lugansk din 5 decembrie

Guvernul ucrainean și separatiști proruși din regiunea Lugansk au încheiat un acord de încetare a focului începând cu data de 5 decembrie, a OSCE și lideri ai separatiștilor din regiune, relatează Agerpress.

Liderul autoproclametei 'republici populare' Lugansk, Igor Plotnițki, a confirmat astăzi  agențiilor ruse de presă informațiile difuzate de OSCE, potrivit cărora 'o încetare a focului pe toată linia frontului' a fost încheiată între un general rus și un general ucrainean, cu participarea separatiștilor și observatorilor OSCE.


Părțile au convenit să înceteze focul pe întreaga linia de contact dintre trupele ucrainene și cei care controlează autoproclamata 'republică populară' Lugansk, iar acordul va intra în vigoare la 5 decembrie. Tehnica grea va începe să fie retrasă de la 6 decembrie, conform unui raport OSCE.

Potrivit RIA Novosti, aceasta decizie a fost luată după consultări în cadrul Centrului comun de control și coordonare. 

Purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare din Ucraina, Andrii Lâsenko, a declarat că nu dispune de nicio informație cu privire la acest subiect. 'Tirurile continuă', a declarat el.
Un memorandum privind încetarea focului în estul Ucrainei a fost adoptat la 5 septembrie la Minsk în urma negocierilor între autoritățile ucrainene și rebeli, sub auspiciile OSCE. Armistițiul nu este respectat de niciuna din părți, totuși el a condus la o scădere a intensității luptelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău