Acord de cooperare semnat între Universitatea de Stat din Moldova și Curtea Constituțională

  • 23 Februarie 2023 14:35
Acord de cooperare semnat între Universitatea de Stat din Moldova și Curtea Constituțională

Universitatea de Stat din Moldova și Curtea Constituțională au stabilit un Acord de colaborare, prin care studenții USM vor putea realiza stagiile de practică, activitățile extracurriculare în cadrul Înaltei Curți, se arată în comunicatul USM.

De asemenea, stagiarii vor avea posibilitatea să participe la conferințele științifice, seminare și alte evenimente destinate sistemului constituțional și de drept.

Documentul a fost semnat de către prim-prorectorul USM, Otilia Dandara și Președintele Curții Constituționale, Domnica Manolea în cadrul evenimentului organizat cu prilejul aniversării a 28 de ani de la fondarea Înaltei Curți.

Evenimentul cu genericul „Curtea Constituțională- reflecții asupra rolului său în cei 28 de ani de la fondare” a întrunit judecătorii Curții Constituționale, Diana Sârcu, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Sergiu Brânză, decanul Facultății de Drept și studenții Facultății de Drept.

Otilia Dandara, prim-prorectorul USM a mulțumit pentru inițiativa de a organiza acest eveniment cu semnificații multiple, subliniind faptul că doar personalitățile pot dezvolta și educa caractere în rândul tinerilor specialiști în domeniul dreptului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău