Acord de colaborare între Radio România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România

  • 17 Iulie 2017 17:45
Acord de colaborare între Radio România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România

Astăzi, la sediul SRR, Georgică Severin - Director general interimar al SRR și Bogdan Bârlă - reprezentantul Biroul de Informare al Parlamentului European în România au semnat acordul de colaborare dintre Radio România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE).

Directorul general interimar al SRR, Georgică Severin, a declarat că postul public de radio ia în serios această colaborare, „pentru că dincolo de poziția pro-europeană a țării noastre, este important ca cetățenii să primească informații corecte despre activitatea Parlamentului European”.

Bogdan Bârlă, reprezentatul Biroului de Informare, a apreciat importanța parteneriatului și a precizat că „Radio România poate conta pe sprijinul Biroului de Informare în prezentarea activității Parlamentului European”.

Pentru a beneficia pe deplin de apartenența la Uniunea Europeană și pentru a lua parte activ la viața democratică a UE este necesară o informare corectă și completă cu privire la tematica și legislația europeană, și la modul în care aceasta ne influențează viața cotidiană, iar Radioul public este apreciat ca unul dintre cei mai de încredere parteneri media, prin acoperire și diversitate tematică. Posturile Radio România asigură accesul la informație de actualitate din domeniile social, economic, politic și cultural.

Acord de colaborare între Radio România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România

Acestea sunt premisele care stau la baza semnării acordului de colaborare între BIPE în România și SRR, acord care va conduce la realizarea în cooperare a unor activități de informare și comunicare pe teme europene și despre activitatea Parlamentului European. Principalele obiective vizate în cadrul parteneriatului sunt informarea cetățenilor cu privire la activitatea PE, a membrilor PE, temele prioritare aflate pe agenda Parlamentului European, dezbateri pe marginea politicilor europene, informarea cetățenilor cu privire la activitatea și acțiunile pe care le derulează BIPE în România.

În cadrul colaborării anterioare, jurnaliștii Radio România au realizat interviuri, emisiuni, știri cu europarlamentarii care au susținut inițiative legislative aflate în dezbatere și au transmis informații de interes public, în cadrul rubricilor și emisiunilor posturilor SRR. Ca urmare a profesionalismului și implicării jurnaliștilor SRR, BIPE a organizat pentru prima oară, în iulie 2016, la sediul BIPE în România, un seminar cu reprezentanții unei singure instituții media – Radio România, ca o recunoaștere a rolului pe care radioul public îl are în informarea corectă și promptă a ascultătorilor săi.

Conducerea BIPE va susține în continuare activitatea jurnaliștilor SRR prin furnizarea informațiilor necesare și facilitarea realizării rubricilor, interviurilor, emisiunilor și va sprijini vizitele de lucru și de documentare la sediul PE de la Bruxelles sau Strasbourg. În septembrie 2017, la începutul sesiunii europarlamentare, BIPE va organiza un nou seminar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
20
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:3,1 m/s
Sat
23
Sun
23
Mon
15
Tue
17
Wed
19

Curs oficial BNM 10 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0143
USD 17.1929 -0.0722
RON 4.0207 -0.0031
UAH 0.6382 -0.0016
RUB 0.2429 0.0003
Arhivă Radio Chișinău