Achizițiile publice de valoare mică se vor desfășura prin intermediul sistemului electronic național ca achiziții simplificate

  • 01 Noiembrie 2022 17:20
Achizițiile publice de valoare mică se vor desfășura prin intermediul sistemului electronic național ca achiziții simplificate

Ministerul Finanțelor a elaborat un nou regulament ce are în vizor achizițiile publice de valoare mică realizate de către autoritățile/entitățile contractante.

Conform reglementărilor actuale, achizițiile de valoare mică sub pragurile stabilite de Legea privind achizițiile publice și Legea privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale sunt efectuate în afara sistemului informațional de achiziții publice, scrie Bizlaw.md.

După aprobarea noului regulament, achizițiile de valoare mică de la pragurile 100 mii lei pentru bunuri și servicii, 125 mii lei pentru lucrări și 200 mii lei pentru serviciile sociale vor fi, obligatoriu, desfășurate prin intermediul sistemul electronic național ca achiziții simplificate.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Finanțelor, noul regulament vine cu o modificare a pragului pentru achizițiile efectuate în baza facturii de plată, și anume, majorarea acestuia până la suma de 50 mii lei. Iar pentru achizițiile a căror valoare este cuprinsă între 50 mii lei și pragurile menționate supra, autoritatea/entitatea contractantă are dreptul să încheie contracte directe cu operatorul economic, asigurând utilizarea eficientă a resurselor financiare, transparența, obiectivitatea și imparțialitatea procesului de achiziție și încrederea publică fată de acesta.

Proiectului noului regulament al achizițiilor publice de valoare mică urmează să fie aprobat de Guvern în timpul apropiat.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău