Accidentul din Rusia nu a influențat nivelul radiologic din R. Moldova, conform autorităților

  • 14 August 2019 18:55
Accidentul din Rusia nu a influențat nivelul radiologic din R. Moldova, conform autorităților

Explozia produsă săptămâna trecută în localitatea Severodvinsk (regiunea Arhanghelsk) din Rusia nu a influențat în nici un fel nivelul radiologic din Republica Moldova, a declarat pentru MOLDPRES Ion Apostol, directorul Agenției Naționale de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice.

“Accidentul din Rusia nu a avut nici un impact asupra situației radiologice din țara noastră. Aceasta rămâne să fie în conformitate cu normele admise și nu prezintă nici un pericol pentru sănătatea, cu atât mai mult pentru viața populației”, a explicat, la solicitarea Agenției, Ion Apostol.

Informația a fost confirmată și de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care indică Cod Verde la capitolul calității aerului, iar nivelul poluării aerului este prognozat ca redus.

Și autoritățile din România indică că în acest sens se atestă o stare de lucruri normală. “Nivelul de radiații pe teritoriul României nu a crescut, în urma exploziei din Rusia”, a anunțat, miercuri, 14 august, Cosmin Ghiță, directorul general al Nuclearelectrica, citat de Agerpres.

Nivelul radiațiilor din orașul Severodvinsk au crescut până la 16 ori, după accidentul care a avut loc în timpul testării unui motor de rachetă nuclear, conform autorităților ruse. Agenția rusă pentru energie atomică, Rosatom, a anunțat că cinci dintre angajații săi au murit în urma exploziei. Alți trei angajați ai agenției au fost răniți, suferind inclusiv arsuri, a precizat Rosatom.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău