Accidente cu avioane ușoare (cronologie 2017-2020)

  • 19 Martie 2020 19:46
Accidente cu avioane ușoare (cronologie 2017-2020)

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, la 19 martie 2020, în zona localității Șiria din județul Arad, două victime fiind încarcerate, inconștiente. Pentru salvarea acestora intervin pompierii, potrivit primelor informații transmise de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad. La fața locului intervine Detașamentul de Pompieri Arad, cu o autospecială SMURD Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială de descarcerare ușoară, o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), precum și pompierii voluntari din Șiria, scrie Agerpres.

Cel mai grav accident de acest gen a avut loc la 22 februarie 1996, soldat cu nouă morți. Un avion AN-24, aparținând Autorității Aeronautice Civile Române, aflat în zbor tehnic, s-a prăbușit la 15 km nord-est de Aeroportul Baia Mare. Cei șase ocupanți, trei membri ai echipajului și trei tehnicieni, au murit. De asemenea, impactul cu solul a provocat accidentarea mortală a trei lucrători ai unei cariere de piatră.

O serie de astfel de accidente aviatice au mai avut loc în ultimii ani:  

2019
15 mai - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă montană din apropierea orașului Nehoiu din județul Buzău, iar două persoane au murit. Avionul s-a prăbușit în arealul geografic al satului Valea Nehoiului, care aparține de orașul citat.
21 februarie - O aeronavă de școală și agrement, cu două persoane la bord, a aterizat forțat pe câmp, în zona aeroportului Tuzla, din cauze necunoscute. Aparatul de zbor era unul bimotor de tip Diamond Aircraft (DA) 42, iar accidentul a avut loc în apropierea pistei. Medicii au declarat decesul uneia dintre persoanele aflate în carlinga avionului. Persoana declarată decedată la bordul avionului era un elev, în vârstă de 50 de ani, care efectua un zbor de antrenament alături de instructorul școlii de pilotaj de la Tuzla. Pilotul instructor a suferit mai multe traumatisme.

2018
7 noiembrie - Un accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni a avut loc pe un câmp de lângă localitatea argeșeană Topoloveni. Pilotul a fost rănit.
4 august - Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer în timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localității Frătăuții Vechi din județul Suceava, incident în urma căruia unul dintre piloți a murit. După ciocnire, ambele aparate de zbor s-au prăbușit în afara pistei, piloții rămânând blocați în interior.

2017
21 octombrie - Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat pe un câmp din județul Alba, în zona localității Vințu de Jos, incident în urma căruia pilotul, un om de afaceri din Alba Iulia a murit.
19 octombrie - Un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord, s-a prăbușit în zona localității Tătăruși din județul Iași. În urma impactului, pilotul aparatului a murit, iar cea de-a o doua persoană a suferit multiple contuzii. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău