Accident la o centrală nucleară din Ucraina

  • 04 Decembrie 2014 14:31
Accident la o centrală nucleară din Ucraina

Centrala nucleară ucraineană Zaporojie (din sud-estul țării), cea mai mare centrală din Europa, a suferit o avarie la 28 noiembrie, însă nu există riscuri de radiație, a anunțat astăzi ministrul energiei din Ucraina, Volodimir Demcișin.

Centrala va reveni la activitatea normală în data de 5 decembrie, a adăugat Demcișin, citat de Reuters. 'Nu există nicio amenințare, nu sunt probleme cu reactoarele, notează Agerpress.

 Accidentul a survenit la blocul numărul trei al centralei din Zaporojie, la sistemul de electricitate', a declarat el într-o conferință de presă, indicând că accidentul nu este legat de producția de energie electrică în sine. 'A fost un scurt circuit', a mai spus el, adăugând că doar reactorul nr.3 nu funcționează în prezent. 'Este o defecțiune tehnică, la care acum se lucrează. Până vineri, intenționăm să reluăm activitatea acestei unități, a mai spus el.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică AIEA, cu sediul la Viena, nu a făcut niciun comentariu, transmite AFP. Potrivit unei convenții internaționale, adoptată după accidentul de la Cernobâl din 1986, orice țară trebuie să notifice AIEA cu privire la orice accident nuclear care poate avea un impact asupra altor țări. Centrala din Zaporojie este situată la circa 500 km de România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău