Accident feroviar în Spania, soldat cu un mort și 49 de răniți

  • 20 Noiembrie 2018 15:45
Accident feroviar în Spania, soldat cu un mort și 49 de răniți

O persoană și-a pierdut viața și 49 au fost rănite, dintre care cinci grav, după ce un tren de navetiști a deraiat marți în localitatea Vacarisses, în apropiere de Barcelona, ca urmare a unei alunecări de teren după ploile torențiale care au căzut în ultimele zile în Catalonia, potrivit ultimului bilanț oferit de serviciile de urgență, relatează AFP, citat de Agerpres.

Trenul circula între orașul Manresa și Barcelona. Două din cele șase vagoane au deraiat în jurul orei locale 06:15 (05:15 GMT) în apropiere de Vacarisses, un mic sat situat la 35 de kilometri nord-vest de Barcelona, a informat pe Twitter serviciul de protecție civilă al regiunii.

Din cele 133 de persoane aflate la bord, 'o singură persoană a decedat, cinci au fost grav rănite și 44 au suferit răni ușoare', potrivit sursei citate.

Trenul a deraiat din cauza unei alunecări de teren după ploile abundente care au afectat zona în ultimele zile, a declarat administratorul infrastructurii feroviare spaniole Adif.

Potrivit autorităților, echipamentele instalate în această zonă pentru a împiedica alunecările de teren nu au 'rezistat căderilor de pietre'. 

Căderile de pietre au provocat deja deraieri în această zonă în 2009 și 2011, însă fără a se solda cu răniți grav, potrivit presei locale.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău