Accesul la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat

  • 14 Octombrie 2021 15:10
Accesul la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat

Parlamentul a aprobat, în a doua lectură, modificările la Legea privind controlul tutunului. Proiectul prevede limitarea accesului la produsele din tutun încălzit și țigările electronice.

Documentul interzice expunerea vizibilă a produselor de tutun, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a produselor din tutun și a produselor conexe. Aceasta are drept scop prevenirea accesului minorilor la produsele din tutun și la produsele conexe, protejarea sănătății populației de consecințele consumului de tutun și ale expunerii la fumul de tutun. 

În proiect se regăsește și propunerea de excludere a excepțiilor de etichetare a unor produse de tutun. Astfel, cerințele de imprimare a avertismentelor de sănătate se vor aplica și asupra produselor din tutun și produselor conexe destinate vânzării în magazine, baruri și restaurante cu regim duty-free.

Deputații au propus și scăderea cantității de nicotină în lichidul pentru țigaretele electronice. Astfel, se restabilesc reglementările aprobate în anul 2015 pentru cantitatea de nicotină – 20mg per 1 ml de lichid. Această prevedere corespunde Convenției Cadru a Organizației Mondiale a Sănătăți.

Totodată,  proiectul de lege vine cu modificări la Codul contravențional al Republicii Moldova, care vizează încălcarea prevederilor de prevenire a accesului minorilor la produsele din tutun și la produsele conexe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău