Accesul cu feribotul spre localitățile din platoul Cocieri ar putea fi blocat iarna

  • 09 Decembrie 2020 11:12
Accesul cu feribotul spre localitățile din platoul Cocieri ar putea fi blocat iarna

Accesul cu feribotul din și în cele cinci localități din platoul Cocieri ar putea fi blocat pe timp de iarnă, din cauza gheții pe râul Nistru. În acest sens, se impune identificarea căilor alternative de acces. Subiectul a fost discutat în cadrul primei vizite a vicepremierului pentru reintegrare, Olga Cebotari, în raionul Dubăsari, transmite IPN.

În cadrul vizitei s-a discutat despre libera circulație și căile de acces din și către cele cinci localități: Molovata Nouă, Roghi, Cocieri, Vasilievca, Corjova, Măhala și orașul Dubăsari. De asemenea, a fost abordată problema căilor de acces urmare a prezenței infrastructurii posturilor de control instalate neautorizat de către exponenții de la Tiraspol și modalități de asigurare a liberei circulații a persoanelor, mărfurilor și a mijloacelor de transport.

Vicepremierul s-a întâlnit și cu administratorul ÎS ,,Bacul Molovata”, Vitalie Gațcan. Aceștia au discutat necesitatea redeschiderii curselor unui feribot suplimentar pentru a spori capacitatea de transportare și pentru modernizarea infrastructurii portuare și de transport.

Într-un comunicat de presă al Biroului pentru reintegrare se menționează că, prezent la discuții, șeful Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de stat, Veaceslav Anghel, a dat asigurări că se va implica personal în soluționarea unor probleme legate de amenajarea facilităților pentru pasagerii bacului.

Potrivit datelor Biroului, anul curent, numărul pasagerilor și a mijloacelor de transport ce au traversat Nistrul cu bacul a crescut semnificativ. Doar în prima jumătate a anului, numărul de pasageri și mijloace de transport ce au utilizat feribotul a crescut cu câte 12 mii de unități, iar volumul mărfurilor transportate a crescut cu 23 de mii de tone, până la aproape 70 de mii de tone.

Prima vizită a Olgăi Cebotari în localitățile din Zona de Securitate a avut loc în contextul invitației recepționate din partea Primăriei comunei Moldova Nouă privind finisarea implementării a două proiecte finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău