Acces restricționat la Aeroportul Internațional Chișinău, începând cu 1 mai

  • 29 Aprilie 14:37
Acces restricționat la Aeroportul Internațional Chișinău, începând cu 1 mai

Din 1 mai acces în incinta Aeroportului Internațional Chișinău vor avea doar persoanele care au bilete de îmbarcare în avion, personalul care exercită atribuțiile de serviciu și membrii echipajelor aeronavelor. Ceilalți cetățeni vor aștepta în afara aerogării. Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, a precizat într-o conferință de presă că măsura este impusă în vederea asigurării securității aeronautice și pentru evitarea situațiilor neplăcute care pot apărea în cadrul aeroportului, transmite IPN.

Controlul biletelor se va face de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând controlul vamal și așteptarea cursei în sala sterilă. Pentru fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în aeroport cu cel puțin trei ore până la zbor.

Totodată, în contextul sărbătorilor pascale, care creează flux mare de călători, șeful Poliției de Frontieră a îndemnat cetățenii să monitorizeze pagina web a Poliției de Frontieră și paginile instituției pe rețelele de socializare pentru a evita punctele de trecere cele mai solicitate și intervalul de timp cel mai aglomerat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău