Acces la apă potabilă pentru locuitorii satului Egorovca, raionul Fălești, grație suportului financiar al României

  • 26 Decembrie 2023 08:29
Acces la apă potabilă pentru locuitorii satului Egorovca, raionul Fălești, grație suportului financiar al României

Locuitorii din satul Egorovca, raionul Fălești, au acces la apă potabilă direct în propriile gospodării, datorită sprijinului financiar al României, prin implementarea unui proiect în valoare de 531.386,42 de euro, echivalent cu 10.298.268,85 MDL, relatează TVR Moldova.

Primăria localității a finalizat cu succes implementarea proiectului intitulat „Alimentarea cu apă a satului Egorovca", menționează sursa citată.

Proiectul vital a fost posibil de realizat datorită investițiilor din partea Guvernului Republicii Moldova și a Guvernului României. Guvernul de la Chișinău a alocat 4,6 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală (FNDRL), iar Guvernul de la București a contribuit în vara acestui an cu 260.601,08 euro, echivalent cu 5.050.448,94 MDL.

În cadrul proiectului, s-au construit 10 kilometri de rețea exterioară de alimentare cu apă, inclusiv o platformă pentru sonda arteziană. Infrastructura nou creată include și o stație de tratare a apei potabile și un turn de apă, oferind astfel un sistem modern și solid pentru distribuția apei în localitate.

Un total de 490 de gospodării casnice cu 800 de locuitori vor beneficia de pe urma acestui sistem modern de alimentare cu apă.

Proiectul este cofinanțat prin Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenta tehnica și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România, Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,17 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău