Acces interzis miniștrilor și deputaților israelieni pe Esplanada Moscheilor

  • 22 Aprilie 2016 14:14
Acces interzis miniștrilor și deputaților israelieni pe Esplanada Moscheilor

Miniștrii și deputații israelieni vor avea interzis accesul pe Esplanada Moscheilor, loc de tensiuni din Ierusalim, în timpul celebrării Paștelui evreiesc,numit Pessah, care începe vineri, 22 aprilie, informează Agerpres.

Vizitele oficialilor israelieni pe Esplanada Moscheilor, Muntele Templului pentru evrei, cu ocazia sărbătorilor evreiești sunt considerate 'provocări' de palestinienii și arabii israelieni. Ei văd în ele o încercare a Israelului de a-și impune controlul asupra celui de-al treilea loc sfânt al islamului. Muntele Templului este locul cel mai sacru al iudaismului.

Cu ocazia sărbătorii, întăriri ale poliției au fost desfășurate la Ierusalim, 'ceea ce a majorat efectivele la 3.500 de oameni', care 'vor patrula în toate locurile publice, în autogări, centre comerciale, stații de tramvai', a precizat un purtător de cuvânt al poliției.

În timpul Pessah, zeci de mii de israelieni se duc în orașul sfânt Ierusalimul de Est, partea palestiniană ocupată și anexată de Israel. Anul trecut, 50.000 de credincioși evrei au participat la 'binecuvântarea preoților', ceremonie organizată în mod tradițional în fața Zidului Plângerii, prevăzută să aibă loc duminică.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău