Accelerarea proiectului de renovare a căii ferate Chișinău – Ungheni, convenită în cadrul discuțiilor dintre Nicu Popescu și reprezentanții companilor private franceze

  • 11 Iunie 2022 14:02
Accelerarea proiectului de renovare a căii ferate Chișinău – Ungheni, convenită în cadrul discuțiilor dintre Nicu Popescu și reprezentanții companilor private franceze

Vizita la Paris a ministrului Afacerilor Externe si Integrării Europene, Nicu Popescu, s-a soldat cu mai multe rezultate. Oficialul anunță că în capitala Franței acesta a reușit să aibă întrevederi  cu mai mulți reprezentanți ai companiilor private franceze. Șeful diplomației moldovenești a convenit accelerarea proiectului de renovare a căii ferate Chișinău – Ungheni care ar urma să înceapă până la sfârșitul acestui an.

„În contextul eforturilor noastre de a atrage noi investiții, m-a bucurat decizia companiei Qair, după vizita din luna aprilie la Chișinău, de a dezvolta un proiect de circa 100 megawați în domeniul energiei regenerabile. Am convenit, de asemenea, accelerarea proiectului de renovare a căii ferate Chișinău - Ungheni de către un consorțiu condus de compania Alstom, lucrările urmând să înceapă până la sfârșitul anului curent. Cu reprezentatul companiei Airbus am discutat despre posibilitatea inițierii unor proiecte concrete în timpul apropiat. Semnarea în curând a Convenției pentru evitarea dublei impuneri, așteptată de mediul de afaceri, va permite dezvoltarea de noi proiecte investiționale, crearea de noi locuri de muncă, transferul de tehnologii și dezvoltarea sectoarelor prioritare ale economiei noastre afectată de situația de securitate regională.” declară Nicu Popescu într-o postare pe facebook.

Aflat într-o vizită oficială la Paris vicepremierul Nicu Popescu a avut întrevederi cu Catherine Colonna, ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, întrevedere în cadrul căreia s-a pus accentul pe intenția de a semna, în timpul apropiat, Convenția pentru evitarea dublei impuneri și de a avansa discuțiile cu privire la conversiunea permiselor de conducere.

Oficialul s-a întâlnit și cu reprezentanți diasporei moldovenești din Franța. În cadrul discuțiilor vicepremierul Nicu Popescu a comunicat faptul că este planificată suplinirea cu personal a oficiului consular din Paris și că începând cu 1 ianuarie 2023 taxele consulare vor fi reduse la jumătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău