ACC: Agenții economici care deversează ape uzate vor fi verificați non-stop

  • 12 Mai 18:10
ACC: Agenții economici care deversează ape uzate vor fi verificați non-stop

SA ,,Apă-Canal Chișinău” anunță că agenții economici care deversează ape uzate în rețeaua publică de canalizare vor fi verificați non-stop. Furnizorul și-a fixat ca obiectiv major să reducă deversările cu depășirea concentrațiilor maxime admisibile. Or, acest fapt duce la poluarea apei și a mediului. În contextul în care se înregistrează temperaturi caniculare și urmează perioada estivală, acțiunile de control se vor intensifica. Aceste se vor desfășura atât în perioada orelor de lucru, cât și pe timpul nopții, transmite IPN.

ACC atenționează că în cazul în care vor fi depistați agenți economici care deversează ape cu concentrații majorate de poluanți, aceștia vor primi prescripții prin care sunt avertizați despre necesitatea de a nu deversa în sistemul public de canalizare ape uzate cu concentrații majorate de poluanți. La fel, conform normelor legale, antreprenorii vor avea un termen, ce nu depășește zece zile, pentru a înlătura neconformitățile. Agenții economici care nu se vor conforma și după prelevarea repetată a probelor vor primi aviz de deconectare de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare.

Potrivit prevederilor legale, agenții economici trebuie să dispună de stații de pre-epurare sau să întreprindă masurile necesare conform legislației, în caz contrar riscă să fie deconectați de la sistemul de servicii cu apă și canalizare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:7,16 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
23
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău