ACASĂ CU OAMENI DE CULTURĂ/ Academicianul Gheorghe Baciu: Avem multe personalități de excepție, pe care trebuie să le descoperim (AUDIO)

  • 17 Mai 2020 18:00
0%
00:00:00
00:00:00

Medicul legist, academicianul Gheorghe Baciu, este autor al mai multor volume despre viața unor personalități și dinastii de basarabeni, români din alte regiuni ale țării, sau a unor mari reprezentanți ai culturii mondiale.

În virtutea domeniului pe care l-a profesat de-a lungul a mai bine de 60 de decenii, medicina legală, a scris și unele lucrări ce-și propun să investigheze circumstanțele vieții și ale morții marilor noștri înaintași – Mihai Eminescu, Alexe Mateevici ș.a. În opinia lui, apreciată de personalități din cercul medicilor și a oamenilor de cultură din R. Moldova și România, acești doi poeți au murit în circumstanțe obscure. Gheorghe Baciu recomandă exhumarea și realizarea unei expertize de către un consiliu internațional de specialiști în domeniu.

În perioada carantinei, medicul Gheorghe Baciu respectă recomandările autorităților și le urează ascultătorilor să fie sănătoși și să citească cât mai multe cărți, pentru a afla mai multe despre personalitățile care ne-au îmbogățit viața și cultura. El a scos de sub tipar recent o nouă carte – “Familii trucate și asasinări camuflate”.

Ascultați un interviu cu academicianul Gheorghe Baciu, realizat de Alina Rusu, luni, 18 mai în cadrul programului matinal Familia Diminescu de la Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-5,04
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău