AAC: Cercuri obscure încearcă restabilirea în funcție a fostului șef al Autorității

  • 21 Ianuarie 2021 16:41
AAC: Cercuri obscure încearcă restabilirea în funcție a fostului șef al Autorității

Autoritatea Aviației Civile din Republica Moldova atrage atenția societății și a conducerii țării despre „intenția unor factori infracționali de a-și impune influența asupra domeniului aviației civile din Republica Moldova”. Instituția precizează că „unele cercuri obscure încearcă restabilirea în funcție a fostului șef al Autorității, Octavian Nicolăescu, după ce, pe 8 octombrie 2019, „în urma unor încălcări grave în activitatea sa, soldată cu seroase daune financiare, acesta a fost demis”, transmite IPN.

„Pentru a-și atinge scopul, au fost antrenate persoane care au controlat ilegal domeniul aviației civile până la schimbarea regimului de guvernare în vara 2019. În acțiunile sale, aceste persoane au antrenat și factorii din justiție și organele de drept, asupra cărora au păstrat influența din aceeași perioadă”, menționează AAC într-un comunicat de presă.

Autoritatea reiterează poziția privind legalitatea demiterii fostului șef al Autorității. Potrivit ACC, acesta a admis încălcări financiare grave, care au condus la prejudicierea bugetului public. La 3 octombrie 2019, a fost întocmit Raportul privind ancheta de serviciu referitor la încălcările admise de fostul șef, în care s-a stabilit faptul abuzului din parte AAC în perioada menționată, precum și constatată depășirea atribuțiilor de serviciu.

Instituția mai menționează că, pentru restituirea daunelor materiale aduse bugetului public, în valoare de 292 396,55 lei, a fost emis ordinul conducerii Autorității din 12 ianuarie 2021. „Subliniem că acest prejudiciu este doar unul din șirul încălcărilor fostului conducător al Autorității, confirmat de Procuratura Anticorupție”, se mai spune în comunicat.

AAC precizează că s-a adresat către organele competente în vederea recuperării prejudiciului cauzat de fosta conducere a Autorității Aviație Civile, acționând aceasta în Procuratură și instanțele de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău