A VI-a ediție Grand Prix Nova readuce profesioniștii teatrului radiofonic la București între 4 și 9 iunie

  • 30 Mai 2018 14:46
A VI-a ediție Grand Prix Nova readuce profesioniștii teatrului radiofonic la București între 4 și 9 iunie

Radio România organizează, în perioada 4-9 iunie, cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovației în creația radiofonică.

Luni 4 iunie, de la ora 12:00, în Foaierul central al Sălii de Concerte a Radio România are loc conferința de presă  și deschiderea oficială a festivalului. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în cadrul elegant al Palatului Elisabeta, vineri, 8 iunie, de la ora 18:00.

Competiția

Festivalul Grand Prix Nova aliniază la startul aceastei ediții 57 de producții de teatru radiofonic și ars acustica din 23 de țări în cinci zile de audiții, organizate în trei secțiuni: drama (maximum 60 minute), forma scurtă (maximum 10 minute) și binaural. Inaugurăm anul acesta o nouă secțiune dedicată producțiilor binaurale, sincron răspândirii accelerate a audiției în căști a producțiilor radiofonice. Limba oficială a festivalului este engleza. Producțiile radiofonice în concurs și textele în limba engleză ale acestora (în format pdf) pot fi accesate în perioada festivalului pe site-ul www.eteatru.ro.

Grand Prix Nova este singurul festival de producții sonore care caută și recompensează inovația în mediul auditiv de comunicare. Ediția din acest an continuă o tradiție onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

Festivalul Grand Prix Nova și-a consolidat reputația în mediul internațional ca susținător al experimentului în creația radiofonică, iar originalitatea producțiilor selectate în competiție validează inovația în spectacolul de teatru radiofonic din întreaga lume. În an centenar, primim la București în festival un număr record de participanți dornici să trăiască nu numai emoțiile concursului, ci și experiența întâlnirii cu profesioniștii creației radiofonice în secțiunea atelierelor Workshop – History Makes the future/1918-2018 a century of Nations. Anul acesta Grand Prix Nova găzduiește atelierele EBU Radio Drama Workshops, deschise participanților la festival. Întregul program al festivalului reflectă diversitatea și creativitatea artiștilor din domeniul teatrului radiofonic.

Producții din 23 de țări din patru continente își vor disputa nouă trofee la București, distincții dedicate celor trei secțiuni: Drama, Short Forms și Binaural. Din Australia și Malaiezia, până în Canada și Statele Unite, festivalul cartografiază Europa pentru a ajunge în Iran și Georgia. Spectacolele prezente la București vor oferi o panoramă a stilisticilor și reperelor culturale la nivel mondial.

Continuarea pe rador.ro.â

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău