A treia zi a alegerilor parlamentare, în Rusia

  • 19 Septembrie 2021 10:41
A treia zi a alegerilor parlamentare, în Rusia

Locuitorii din Rusia votează în a treia și ultima zi a alegerilor parlamentare, în contextul în care opozanții președintelui Vladimir Putin și-au intensifcat reclamațiile conform cărora au fost reduși la tăcere pe platformele digitale.

Aliații criticului Kremlinului Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, acuză YouTube și aplicația de mesagerie Telegram de cenzură, după ce au restricționat accesul la recomandările de vot antiguvernamental. Se preconizează că scrutinul va fi câștigat de partidul Rusia Unită, care îl susține pe președintele Vladimir Putin. Autoritățile ruse continuă să insiste că alegerile sunt corecte, însă după primele două zile de votare au apărut acuzații de fraudă electorală în întreaga țară.

O organizație independentă de monitorizare a alegerilor afirmă că a primit numeroase reclamații din partea unor persoane care spun că au fost presate de angajații lor să meargă la vot. Președintele Comisiei Electorale din Rusia a respins acuzațiile privind nereguli în procesul de vot, afirmând că aceste critici fac parte dintr-o campanie bine plănuită și finanțată din străinătate.

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău