A nins pe Transalpina | Traficul rutier este restricționat (FOTO)

  • 05 Octombrie 2016 17:45
A nins pe Transalpina | Traficul rutier este restricționat (FOTO)

Circulația pe Transalpina, pe sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, a fost închisă, miercuri, pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, din cauza ninsorilor și a viscolului.

Zăpada depusă pe carosabil ajungând la cinci centimetri, transmite Mediafax.

Circulația rutieră pe DN 67C, care leagă județele Alba, Vâlcea, Hunedoara și Gorj pe traseul montan, a fost închisă, miercuri, din cauza condițiilor de iarnă.

”Pe DN 67 C, între Rânca și Obârșia Lotrului, se restricționează circulația pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, respectiv nu au cauciucuri antiderapante sau lanțuri care să fie montate pentru a se putea deplasa. Sunt echipaje de Poliție care fac verificări și ne sprijină. Noi acționăm, însă bate vântul rău, viscolul e foarte puternic, dar este anunțat pentru câteva ore. Nu a nins mult, dar e viscol și vizibilitate redusă, iar zăpada se depune pe carosabil. Este de aproximativ 3-5 centimetri", a declarat,  directorul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Ion Tudor.

Potrivit acestuia, două echipaje din Gorj și două din Vâlcea intervin, chiar dacă vântul este foarte puternic.

"Mai am pregătite la secție încă trei utilaje. Până la Rânca se circulă fără probleme”, a adăugat directorul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, cei care vor încălca măsura și vor fi depistați circulând pe Transalpina fără să aibă mașinile dotate corespunzător vor primi sancțiuni cuprinse între 9 și 20 de puncte de penalizare, fiind reținute și certificatele de înmatriculare.

Până pe 6 octombrie, la ora 23.00, în județul Gorj sunr anunțate ploi însemnate cantitativ, răcire accentuată, intensificări ale vântului și ninsori la munte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău