A murit Sergiu Nicolaescu

  • 03 Ianuarie 2013 11:39
A murit Sergiu Nicolaescu

Regizorul Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a murit joi dimineață la spitalul Elias anunță purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Valentin Calu.

În ultimele 48 de ore în evoluția regizorului Sergiu Nicolaescu au apărut complicații cardiace și pulmonare severe care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat și care au conduc la deces astăzi, ora 8.20, precizează comunicatul spitalului Elias.

Sergiu Nicolaescu era internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias, fiind operat de peritonită în 28 decembrie.

Reprezentanții Spitalului Elias declarau că intervenția chirurgicală a avut loc "în contextul afecțiunii digestive cronice benigne cunoscute".

Potrivit reprezentanților Spitalului Elias, peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator și a fost rezolvată laparoscopic.

Audio: Un interviu cu actorul Mircea Albulescu despre regizorul Sergiu Nicolaescu. Realizator Mihaela Helmis.

Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu căzuse în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.

Actor - regizor - politician

Regizorul, actorul și producătorul Sergiu-Florin Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, la Târgu-Jiu.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu cuprinde peste 50 de lungmetraje printre care "Atunci i-am condamnat pe toți la moarte", "Nea Marin miliardar", "Ciuleandra" și "Mihai Viteazul".

După ce a participat la Revoluția din 1989, Sergiu Nicolaescu s-a implicat în politică, fiind ales de 5 ori senator.

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în actuala legislatură a încheiat al cincilea mandat în parlament.

A fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură și a deținut președinția comisiei în actuala legislatură.

Sergiu Nicolaescu s-a numărat, totodată, printre cei care au luat parte la Revoluția din 1989. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău