A murit legendara cântăreață indiană Lata Mangeshkar, cunoscută ca „privighetoarea de la Bollywood”

  • 06 Februarie 2022 11:42
A murit legendara cântăreață indiană Lata Mangeshkar, cunoscută ca „privighetoarea de la Bollywood”

Legendara cântăreață indiană Lata Mangeshkar a murit, la vârsta de 92 de ani. A fost considerată una dintre cele mai mari și mai respectate cântărețe din India.

Anunțul a fost făcut duminică de premierul Narendra Modi, scrie digi24.ro.

Cauza decesului nu a fost anunțată, însă Lata Mangeshkar a fost spitalizată pe 11 ianuarie după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, potrivit declarațiilor date de un medic pentru Reuters.

În India vor fi două zile de doliu național.

Blânda și grijulie Lata Didi ne-a părăsit. Ea lasă un gol în națiunea noastră care nu poate fi umplut. Generațiile viitoare își vor aminti de ea ca de un stâlp al culturii indiene, a cărei voce melodioasă avea o capacitate inegalabilă de a hipnotiza oamenii, a scris Narendra Modi pe Twitter, potrivit Mediafax.

Născută în 1929, Mangeshkar a început să cânte în adolescență, iar în cei 73 de ani de carieră a cântat aproximativ 15.000 de cântece în 36 de limbi. I-a captivat pe indienii cu vocea ei lină și cu o gamă vocală care se întindea pe mai mult de trei octave.

Bollywood a fost locul unde Mangeshkar și-a făcut un nume. De altfel, era supranumită „privighetoarea de la Bollywood”. Ea dominat industria cinematografică hindi timp de aproape cinci decenii, până în anii 2000, alături de sora ei mai mică, Asha Bhosle.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău