A murit inventatorul ceasurilor cu cuarț de mână, René Le Coultre

  • 20 August 2018 18:22
A murit inventatorul ceasurilor cu cuarț de mână, René Le Coultre

René Le Coultre, inventatorul ceasurilor cu cuarț de mână, a murit pe 19 august, la trei săptămâni după ce împlinise 100 de ani, potrivit unui comunicat publicat luni de familia sa în ziarul local Arcinfo, citat de EFE.

'Principiul măsurării timpului cu sistemul cu cuarț există de mult timp. Eu am avut pur și simplu ideea de a-i adăuga microelectronica pentru a putea introduce cuarțul în ceasurile pe care le purtam la mână', declarase René Le Coultre, într-un interviu acordat în luna mai ziarului Arcinfo, cu prilejul sărbătoririi a 100 de viață.

Le Coultre, născut la Milano (Italia) la 28 iulie 1918, a fost unul dintre fondatorii Centrului de Orologerie Electronică, unde în 1967 a prezentat primul său ceas electronic cu brățară care funcționa cu o minusculă piesă de cuarț și care a fost introdus la scară mare de industria japoneză în următoarele decenii.

Inventatorul elvețian a fost director de cercetare și dezvoltare pentru marca Rolex, membru al Federației Ceasornicarilor Elvețieni și a colaborat în 1984 cu fundația Centrul de Orologerie Electronică și Microtehnică din Neuchatel.

El a fost, de asemenea, cofondator al mărcii de ceasuri Jaeger-Le Coultre.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău