A murit fondatorul trupei Earth, Wind &Fire

  • 05 Februarie 2016 08:46
A murit fondatorul trupei Earth, Wind &Fire

Fondatorul trupei Earth, Wind &Fire, Maurice White, care suferea de mulți ani de boala Parkinson a murit liniștit în somn miercuri noapte, a anunțat fratele său și component al grupului, Verdine White, scrie Agerpres.

'Fratele, eroul și cel mai bun prieten al meu Maurice White a murit liniștit noaptea trecută în timp ce dormea', a scris el pe Facebook.

'Lumea a pierdut un alt muzician de legendă, dar familia noastră cere să fie respectată viața noastră privată, în acest momente când începem o tranziție dificilă care va avea un impact important asupra vieților noastre', adaugă el.

Maurice White, care a fost nevoit să renunțe la turnee din cauza bolii sale, a creat trupa Earth, Wind &Fire, în 1969, la  Chicago (Illinois) și a devenit repede cunoscut datorită talentului său de cantautor.

Cântecele sale complexe și foarte antrenante pe pistele de dans, precum 'Let's groove' sau 'Boogie Wonderland', se inspiră din curentul R&B al acestui oraș din nordul SUA, asociindu-i o structură de pop-music. Trupa a cucerit milioane de fani din întreaga lume.

Earth, Wind and Fire a fost unul din pionierii care au contribuit la căderea barierelor rasiale în muzica pop, devenind prima trup de negrii care susțineau spectacole cu casa închisă la prestigioasa sală Madison Square Garden din New York în 1979.

Fără să fi părăsit complet scena, trupa a cunoscut un reviriment al notorietății, după alegerea președintelui Barack Obama, care a invitat grupul alături de alți artiști care au susținut recitaluri cu prilejul învestirii sale la Casa Albă în 2009.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:4,12 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău