A murit cel mai scund bărbat mobil din lume, la 28 de ani

  • 17 Ianuarie 2020 19:47
A murit cel mai scund bărbat mobil din lume, la 28 de ani

Khagendra Thapa Magar din Nepal, deținătorul recordului mondial pentru cel mai scund bărbat mobil din lume, a decedat vineri, la 28 de ani, într-un spital din orașul Pokhara, a anunțat purtătorul său de cuvânt citat de agenția DPA, preluat de Agerpres.

"L-am internat joi la Spitalul Manipal", a declarat Min Bahadur Rana, președintele Fundației Khagendra Thapa Magar. ''Doctorii au spus că a murit de pneumonie severă'', a precizat el.

În octombrie 2010, Magar, cu o înălțime de 67,08 centimetri, a fost declarat de Guinness World Records cel mai scurt bărbat mobil din lume.

El a deținut de asemenea recordul pentru cel mai scund adolescent de sex masculin (65,58 centimetri înălțime la momentul la care a fost măsurat).

Lui Magar îi plăcea să cânte la instrumente muzicale și să danseze, potrivit lui Rana.

În 2012, titlul pentru cel mai scund bărbat din lume a fost împărțit în două categorii, pentru persoane mobile și nedeplasabile. Junrey Balawing, un filipinez în vârstă de 27 de ani, care măsoară 59,93 centimetri, deține recordul pentru cel mai scund bărbat din categoria persoanelor nedeplasabile.

Cea mai scundă persoană din lume a fost un alt nepalez, Chandra Bahadur Dangi, care a măsurat 54,6 centimetri. Dangi a murit în anul 2015, amintește DPA. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău