A murit cea mai bătrână persoană din lume. Povestea călugăriței care avea 10 ani când a izbucnit Primul Război Mondial

  • 18 Ianuarie 11:49
A murit cea mai bătrână persoană din lume. Povestea călugăriței care avea 10 ani când a izbucnit Primul Război Mondial

Franțuzoaica Lucile Randon, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 118 ani și 340 de zile, relatează presa internațională.

Ea a murit în somn, în noaptea de luni spre marți, scrie spotmedia.ro.

„A murit la 2 dimineața. Există o mare tristețe dar ea și-a dorit asta, a fost dorința ei să se alăture fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare”, a declarat David Tavella, responsabil cu comunicarea la unitatea de cazare pentru persoanele vârstnice dependente Sainte-Catherine-Labouré din Toulon.

Randon, cunoscută sub numele de Sora Andre, s-a născut în sudul Franței la 11 februarie 1904, când Primul Război Mondial era încă la un deceniu distanță.

Ea a devenit cea mai în vârstă persoană din lume în aprilie anul trecut, când japoneza Kane Tanaka a murit la vârsta de 119 ani.

„Oamenii spun că munca te omoară, pe mine munca m-a ținut în viață, am continuat să lucrez până la 108 ani”, povestea călugărița catolică, în urmă cu câțiva ani.

Ea și-a petrecut ultimii 30 de ani din viață în azilul de bătrâni Saint-Catherine-Laboure din Toulon.

Ea spunea că de câțiva ani se simte obosită și că dorește să se „retragă din această afacere”. Dar „bunul Dumnezeu nu mă aude”, a spus ea în ianuarie 2022.

În 2021, ea a supraviețuit chiar și unei infecții cu Covid-19, devenind un simbol al speranței pentru oamenii din întreaga lume.

O altă franțuzoaică, Jeanne Calment, care a murit în 1997 la 122 de ani, la Arles, deține recordul pentru cea mai ridicată vârstă atinsă de vreo ființă umană până acum.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:3,6 m/s
Fri
1
Sat
1
Sun
1
Mon
1
Tue
0
Arhivă Radio Chișinău