A murit cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu

  • 18 Noiembrie 2021 16:46
A murit cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu

Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani.

El era internat de duminică, din cauza unei pneumonii care s-a agravat pe fondul unor alte probleme de sănătate, scrie HotNews.ro.

Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescență.
 
De-a lungul carierei, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat și stilul etno-dance și cântat cu grupul Ro-Mania.
 
A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim și cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde.
 
În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.
 
Președintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.
 
El i-a conferit pe 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău