A murit actrița și cântăreața Jane Birkin

  • 16 Iulie 2023 16:16
A murit actrița și cântăreața Jane Birkin

Actrița și cântăreața Jane Birkin, cunoscută pentru duetul „Je t'aime... moi non plus” cu Serge Gainsbourg, a murit la vârsta de 76 de ani, au anunțat duminică mass-media franceze, citate de Sky News.

Artista anglo-franceză, care a inspirat celebrele poșete de designer Hermès Birkin, a fost găsită în locuința ei de către îngrijitoarea sa, a relatat postul BFMTV.

A fost descrisă drept „cea mai pariziană dintre englezi” de Anne Hidalgo, primara Parisului. 

„Nu vom uita niciodată melodiile ei, râsul sau accentul ei incomparabil care ne-au însoțit mereu”, a scris ea într-un tweet.

Birkin și-a început cariera ca actriță, ea dobândind apoi faima internațională pentru relația sa, atât pe ecran cât și în afara acestuia, cu Serge Gainsbourg.

Cei doi s-au cunoscut în timp ce jucau împreună în comedia romantică franceză „Slogan” din 1969, iar apoi au lansat și un album de debut în același an.

După despărțirea lor în 1980, Birkin a continuat să lucreze, ea apărând în mai multe filme și înregistrând numeroase albume solo.

Cântăreața a fost nevoită să amâne mai multe concerte la Paris programate în mai, după ce și-a fracturat umărul în martie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău