A intrat în vigoare interdicția la publicitatea loteriilor și pariurilor sportive

  • 03 Ianuarie 2022 10:29
A intrat în vigoare interdicția la publicitatea loteriilor și pariurilor sportive

Au intrat în vigoare prevederile legale care interzic orice publicitate a jocurilor de noroc, loteriilor și pariurilor sportive. Martorii unei astfel de publicități sunt îndemnați să apeleze la poliție sau la Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, transmite IPN.

„Avem multe legi care există doar pe hârtie și nu în realitate. Ca să ne asigurăm că asta nu va fi o următoare asemenea lege, haideți să facem un efort comun. Dacă observi orice încălcare a legii, sună la poliție. Pur și simplu pune statul la treabă. Poliția e obligată să constate încălcarea și să îi amendeze pe cei responsabili. Fii „spionul” nostru. Fă o poză și trimite-o pe mail la [email protected]. Noi în comisie suntem responsabili de controlul asupra implementării acestei legi. O să ne ajute foarte mult”, este mesajul deputatului PAS Dumitru Alaiba, care este șio președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Oameni sunt îndemnați să denunțe publicitatea la loto dacă o văd la supermarket, la oficiul poștal sau în orice alt loc public.

Deputatul mai spune că acest tip de publicitate este interzis pentru a proteja populația de dependența de jocurile de noroc. Conform datelor pe care le prezintă, zilnic în Moldova se vând 1,3 milioane de bilete de loterie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău