A început summitul extraordinar al UE privind criza din Belarus

  • 19 August 2020 14:27
A început summitul extraordinar al UE privind criza din Belarus

Summitul extraordinar al Uniunii Europene privind criza din Belarus a început miercuri la ora 10:00 GMT, a anunțat purtătorul de cuvânt al Consiliului European, Barend Leyts, pe contul său de Twitter.

Convocat de urgență luni de președintele Consiliului, Charles Michel, această reuniune prin videoconferință a celor 27 de lideri ai UE se desfășoară în a unsprezecea zi de proteste împotriva realegerii președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko, amintește AFP.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, urmează să aibă o intervenție în fața liderilor europeni, în deschiderea summitului.

Anterior, candidata opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a cerut liderilor UE într-un videoclip, în limba engleză, să nu recunoască rezultatele alegerilor din 9 august.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a avut marți o convorbire telefonică cu președintele rus, Vladimir Putin, despre situația din fosta republică sovietică și a declarat că "doar un dialog pașnic și cu adevărat incluziv'' poate rezolva criza din această țară. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,17 m/s
Sun
20
Mon
16
Tue
16
Wed
18
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău