A început summitul de investiții Marea Britanie - Africa

  • 20 Ianuarie 2020 14:46
A început summitul de investiții Marea Britanie - Africa

Premierul britanic le-a spus șefilor de stat și liderilor de afaceri africani că regiunea lor reprezintă viitorul și că Marea Britanie va juca acolo un rol uriaș și activ. Vorbind la deschiderea summitului de investiții Marea Britanie - Africa de la Londra, Johnson a spus că nivelul de expertiză pe care îl poate oferi țara sa nu este egalat de nicio altă țară.

 Totodată, el a declarat că firme britanice vor construi un monorail și vor instala sisteme ecologice de iluminat în Kenya, ca parte a unui pachet de acorduri cu națiunile africane în valoare de 8 miliarde de dolari.

Marea Britanie încearcă să găsească noi domenii de investiții, în condițiile în care se pregătește să părăsească Uniunea Europeană.

Africa devine o piață tot mai importantă și nu numai pentru Regatul Unit. În trecut au avut loc summituri similare, liderii africani fiind invitați în China, la Tokyo, recent în Rusia, așa încât interesul de a investi în Africa este tot mai mare.

Din punct de vedere demografic, Africa are cea mai tânără populație din lume, încă un factor care sporește interesul de a investi în continentul negru.

SURSA:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău