A început sezonul de vânătoare la păsările acvapalustre

  • 04 Decembrie 2021 11:23
A început sezonul de vânătoare la păsările acvapalustre

A început sezonul de vânătoare la păsările acvapalustre Conform legii, vânătoarea se efectuează în terenurile de vânătoare atribuite Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, în baza carnetului de vânător cu însemn holografic pentru anul 2021, fișa de recoltare a vânatului și permisul de armă.

Într-un comunicat remis presei, Inspectoratul General de Poliție menționează că în timpul vânătorii la păsările acvapalustre, se permite ca pe un sector de un hectar să vâneze cel mult patru vânători și se permite tragerea numai în păsările care zboară, cu excepția uciderii păsărilor rănite, care au căzut pe apă, dacă în direcția împușcăturii nu se află alte persoane.

Totodată, se interzice, pentru a evita accidentele, să se tragă asupra păsării la o distanță mai mare de 35-40 m, dacă ea zboară la o înălțime mai mică de 5 metri sau tragerea în pasăre dacă ea se află la o distanță mai mare de 50 m de la vânător.
Totodată din 28 noiembrie 2021 până la 15 ianuarie 2022, este deschis sezonul de vânătoare la porumbei (porumbelul gulerat), rațe, lișițe, găinușe de baltă, gâște, fazan, iepuri, vulpi și șacali.

Se interzice vânatul în fondul forestier de stat, ariile naturale protejate de stat și alte zone interzise pentru vânătoare, cât și a speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău