A început plata sumelor indexate deponenților BEM. Persoanele născute până în anul 1991 își pot ridica banii

  • 07 Februarie 14:21
A început plata sumelor indexate deponenților BEM. Persoanele născute până în anul 1991 își pot ridica banii

Ministerul Finanțelor anunță că a inițiat plata sumelor indexate pentru deponenții Băncii de Economii care au depus cereri de înregistrare până la 31 decembrie 2023. Astfel, își pot ridica banii persoanele născute până în anul 1991 inclusiv, care nu au beneficiat de sumele indexate aferente primei etape sau etapei a doua în anii precedenți, transmite IPN.

Pentru a ridica aceste plăți, beneficiarul, reprezentantul sau moștenitorul se va prezenta la orice oficiu sau agenție a întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” cu actul de identitate. Moștenitorul va prezenta suplimentar certificatul de deces și copia legalizată notarial a certificatului de moștenitor, iar reprezentantul - procura, întocmită în modul stabilit de legislație. În cazurile în care depunerile bănești au fost testate mai multor moștenitori, persoana care solicită suma indexată ce îi revine va depune la oficiul sau agenția poștală cererea pentru calcularea sumei indexate spre achitare.

Deponenții născuți până în anul 1991 inclusiv, care nu au depus până în prezent cererile pentru indexare, pot face acest lucru la orice oficiu sau agenție a ÎS „Poșta Moldovei”, având asupra sa actul de identitate și libretele de economii ale conturilor deschise până la 1 ianuarie 1992.

Ministerul Finanțelor precizează că plata sumelor indexate se va efectua în funcție de resursele prevăzute în bugetul de stat pentru indexare pe anul respectiv. Pentru anul 2024, în bugetul de stat, sunt prevăzuți 15 milioane de lei în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău