A început cea de X-a ediție a Programului DOR destinat diasporei

  • 07 August 2022 10:49
A început cea de X-a ediție a Programului DOR destinat diasporei

Deschiderea celei de-a X-a ediții a Programului guvernamental Diasporă Origini Reveniri/DOR, implementat de către Biroul relații cu diaspora, a avut loc sâmbătă.

Programul DOR este destinat copiilor și tinerilor din diaspora, care sunt născuți sau au origini în Republica Moldova, dar și celor de acasă.

Potrivit unui comunicat la Biroului Relații cu Diaspora, premierul Natalia Gavrilița „a încurajat participanții să revină în țară împreună cu familiile lor, nu doar ocazional, dar și definitiv, aducând acasă bune practici și experiențe acumulate în tările lor de reședință”.

O prezență emoționantă în cadrul evenimentului de deschidere a Programului, alături de echipa Biroului relații cu diaspora a fost cea a Marianei Țurcanu, consiliera Prim-Ministrei pe domeniul diasporă. Precizăm că, Mariana Țurcanu, sau Meg a fost cea care a pus bazele taberei DOR în anul 2013, fiind și primul trainer îndrăgit de toți participanții inclusiv și de la edițiile ulterioare.

Lansarea Programului a fost urmărită de participanți din mai multe țări cum ar fi Italia, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Portugalia, Germania, Iordania, Federația Rusă, Republica Moldova.

Începând cu anul 2013 și timp de 7 ani participanții de peste hotare reveneau în țară pentru 10 zile, timp în care erau familiarizați cu tradițiile și cultura plaiului natal al părinților. Odată cu declararea pandemiei de coronavirus, Programului s-a desfășurat în format online. În acest an participanții urmăresc programul DOR de la distanță din cauza problemelor de securitate din regiune, iar întâlnirile se produc în spațiul virtual pe pagina de facebook DOR.Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău