A început Carnavalul de la Rio. Petrecerile și concursurile de samba continuă până pe 25 februarie

  • 19 Februarie 2023 16:20
A început Carnavalul de la Rio. Petrecerile și concursurile de samba continuă până pe 25 februarie

La Rio s-a dat startul distracției. A început carnavalul și milioane de oameni sunt așteptați timp de o săptămână la uriașa petrecere. Centrul atracției este concursul școlilor de samba, iar primele și-au etalat deja talentele pe celebrul Sambadrom. Distracția este însă neoprită zi și noapte în aproape toate cartierele orașului brazilian.

Regele Momo, maestrul de ceremonii al carnavalului, a primit cheia orașului de la primarul din Rio și a dat startul unei săptămâni de culoare, muzica și dans în care străzile orașului devin scena celei mai mari petreceri din lume.

Și nimeni nu s-a lăsat așteptat mai ales că în prima zi a avut loc și una din cele mai populare petreceri, cea a Carmelitelor organizată în boemul cartier Santa Teresa. Așa cum îi spune numele este inspirată de povestea unei călugărițe carmelite care a fugit de la mănăstire pentru a merge la carnaval.

După lăsarea serii acțiunea s-a mutat pe celebrul Sambadrom acolo unde se desfășoară principala atracție a carnavalului: concursul celor mai bune 15 școli de samba din Brazilia.

În costume sclipitoare și pe care alegorice foarte elaborate sute de dansatori au încântat publicul și au încercat să impresioneze juriul.

În prima seară au evoluat 7 din cele 15 școli aflate în competiție.

Carnavalul de la Rio este abia la început iar petrecerile și concursurile de samba vor continuă până pe 25 februarie.

După perioada de pandemie orașul brazilian speră ca aceasta ediție să reînvie distracția dar și economia locală. Potrivit estimărilor carnavalul aduce în medie un miliard de dolari la bugetul local.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău