A început Bacalaureatul. Ce au voie să aibă la ei elevii în sala de examen

  • 05 Iunie 2018 08:35
A început Bacalaureatul. Ce au voie să aibă la ei elevii în sala de examen

Absolvenții alolingvi susțin astăzi, marți, 5 iunie, primul examen de bacalaureat. 2925 de candidați sunt așteptați la centrele de BAC pentru testul la limba și literatura română. Examenul va începe la ora 09.00 și durează trei ore astronomice, scrie IPN.

Candidații se vor prezenta la examen cu buletinul de identitate.

Președintele Centrului de bacalaureat va deschide plicul cu probele de examen într-o sală cu monitorizare video, în prezența unui candidat și a unui asistent din fiecare sală de examen, pe latura indicată la radio în ziua probei de examen, la ora 09.00.

Pentru sesiunea de bacalaureat 2018 au fost deschise 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 în municipiul Chișinău. 

Cea de a doua probă de examen va avea loc pe 8 iunie, candidații vor susține examenul la limba de instruire. Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenții profilului real vor susține examenul la matematică, cei de la profilul umanist – la Istoria românilor și universală. Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Examenul la disciplina la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică) se va desfășura la 19 iunie.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2018 va avea loc pe 22 iunie. În această zi, elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 5-26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC, la data de 27 iunie. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la 6 iulie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău