A început a treia rundă de negocieri ruso-ucrainene

  • 07 Martie 2022 17:00
A început a treia rundă de negocieri ruso-ucrainene

A treia rundă de negocieri între delegațiile rusă și ucraineană a început luni după-amiază în Belarus, transmite agenția Interfax, citată de Agerpres, în a 12-a zi a invaziei ruse în Ucraina.

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak, consilier al șefului administrației prezidențiale de la Kiev, a declarat mai devreme că membrii celor două delegații nu vor vorbi despre condițiile propuse înainte să fie convenite ''poziții comune''.

Conform Interfax, cele două părți vor discuta trei grupuri de teme majore, respectiv soluționarea politică a conflictului, aspectele umanitare și chestiunile militare.

Cele două tabere implicate în război după invazia Rusiei în Ucraina conveniseră joi seara, la a doua rundă de negocieri, crearea de culoare umanitare pentru evacuarea populației în sectoarele unde se duc lupte și un armistițiu temporar în respectivele zone, dar acest acord nu a putut fi pus în practică și cele două părți se acuză reciproc.

Negocierile au loc la Belovejskaia Pușcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ținut a doua rundă de negocieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău