A fost reținută o persoană în cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus

  • 05 Aprilie 2021 12:39
A fost reținută o persoană în cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus

O persoană a fost reținută în cazul răpirii acum două zile din Chișinău a judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, care se ascundea în Rep. Moldova din 2017 de justiția de la Kiev.

Ministrul interimar de Interne, Pavel Voicu a declarat într-un briefing că persoanele implicate în răpire ar fi cetățeni străini care au părăsit deja Republica Moldova, traversând frontiera cu Ucraina.

Pavel Voicu a mai calificat această infracțiune drept una deosebit de gravă și a spus că unii demnitari și politicieni din Rep. Moldova ar încerca să politizeze acest caz.

Președinta Maia Sandu a cerut astăzi acțiuni imediate din partea MAI și SIS în legătură cu acest caz de răpire. Ea consideră inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități.

Serviciul de Informații și Securitate a negat orice insinuări că răpirea avut loc cu implicarea și/sau informarea prealabilă a instituției, după cum au apărut anumite zvonuri în spațiul public.

Judecătorul ucrainean Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești ale Republicii Moldova, a fost răpit sâmbătă din centrul Chișinăului.

Nicolai Ceaus se află pe teritoriul Republicii Moldova din 2017, după ce în 2016 fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150 de mii de dolari. Acum 4 ani, acesta a traversat ilegal frontiera cu Ucrainei cu Republica Moldova și a cerut azil politic, cerere refuzată și contestată a în judecată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău