A fost publicat topul statelor cu cei mai fericiți oameni din lume. Pe ce locuri se află România și Republica Moldova

  • 03 Ianuarie 14:49
A fost publicat topul statelor cu cei mai fericiți oameni din lume. Pe ce locuri se află România și Republica Moldova

World Happiness Report 2022 este topul care ne arată unde sunt țările în care oamenii sunt cei mai fericiți și în care sunt incluse România și Republica Moldova.

Față de ediția precedentă, România a făcut un salt spectaculos și a ajuns pe locul 28, o ascensiune de 18 locuri, potrivit topului. 

Mai puțin fericiți decât românii sunt, conform studiului spaniolii (locul 29), italienii (31), sârbii (43), croații (47). i

Republica Moldova se află pe locul 62 în top, cu oameni mai fericiți decât în Muntenegru (75), Bulgaria (85) și Turcia (112). 

Lider în topul fericirii cetățenilor rămâne în continuare Finlanda, urmată de Danemarca, iar pe trei este Islanda, care a luat locul Elveției, căzută pe patru. Top 5 este încheiat de Țările de Jos.

Calitatea vieții oamenilor din fiecare țară este evaluată în funcție de produsul intern brut pe cap de locuitor, speranța de viață sănătoasă, generozitate, sprijin social, libertate pentru a face alegeri pentru sine și percepția asupra corupției din fiecare țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Sun
11
Arhivă Radio Chișinău