A fost numit un nou șef interimar la PCCOCS

  • 10 Decembrie 2019 11:12
A fost numit un nou șef interimar la PCCOCS

Ion Caracuian - procuror-șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale va asigura interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Informația a fost comunicată pentru Radio România Chișinău de către șeful Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Numirea lui Caracuian în această funcție are loc ca urmare a sistării executării Ordinului procurorului general din 2 septembrie 2019 cu privire la dispunerea exercitării interimatului de procuror-șef la PCCOCS de către Dorin Compan.

„Unul din motivele acestei numiri ține de experiența domnului Caracuian în combaterea torturii, în calitate de procuror-șef, componentă determinantă a competențelor PCCOCS”, menționează Emil Gaitur.

Menționăm că, prin dispozițiile procurorului general Alexandru Stoianoglo, s-a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în Dispoziții pentru perioada 2016 – prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău