A fost lansată platforma informațională cu privire la Acordul de liber schimb

  • 14 Iulie 2015 18:00
A fost lansată platforma informațională cu privire la Acordul de liber schimb

Un site specializat dedicat implementării Acordului privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană a fost lansat marți, 14 iulie, oficial în cadrul unei mese rotunde.

Portalul (www.dcfta.md) reprezintă o platformă informațională cu privire la procesul de implementare al Acordului de liber schimb, destinată mediului de afaceri, publicului și mass-media.

Noua platformă electronică are drept obiectiv pregătirea agenților economici din Republica Moldova pentru procesul de adaptare la prevederile stipulate în Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, dar și de a consolida capacitățile acestora de export pe piața comunitară.

Potrivit liderului de proiect, Tina Golfi, site-ul va face legătura dintre cei responsabili de coordonarea și monitorizarea generală a procesului de implementare a Acordului (DCFTA), populație și mass-media. De asemenea portalul va conține sfaturi despre lansarea unor afaceri într-o țară membră a Uniunii Europene, dar si despre posibilitățile de obținere a finanțării externe.

Viceministrul economiei în exercițiu, Valeriu Triboi speră că noua platformă va servi la o informare corectă și promptă a oamenilor de afaceri din Republica Moldova, ceea ce va duce la intensificarea schimburilor comerciale cu Uniunea Europeană.

Portalul www.dcfta.md va oferi informație în trei limbi, engleză, română și rusă și nu presupune taxe de înregistrare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău